بایگانی دسته بندی

دستگاه گوارش

دیورتیکول مکل؛ فیزیوپاتولوژی، علائم بالینی، تشخیص و درمان

دیورتیکول مکل شایع ترین آنومالی مادرزادی لوله گوارش است که تقریباً ۲٪ جمعیت عمومی را درگیر کرده است. دیورتیکول به معنای بیرون زدگی بخشی از روده به خارج از مسیر اصلی است. دیورتیکول مکل یک دیورتیکول…
مطالعه این مطلب

فیستول روده؛ انواع، علائم بالینی، تشخیص و درمان

فیستول روده به سایر ارگان ها به معنی ارتباط روده با سایر سطوح اپیتلیالی است. برای مثال ممکن است روده به مثانه متصل شده و بین این دو ارگان مواد جابجا شود. یا این ارتباط بین روده و پوست باشد که منجر به…
مطالعه این مطلب

درمان کرون – بررسی دقیق درمان های داروهایی و متد های جراحی

درمان کرون از آنجا که به طور کامل علاج بخش نیست، هدف از درمان کرون تسکین نشانه های بیماری به جای رسیدن به بهبودی است. درمان دارویی برای حفظ بیماری در مرحله خاموش و جراحی تنها در شرایطی خاص که در زیر…
مطالعه این مطلب

بیماری کرون؛ بررسی تخصصی اتیولوژی، تظاهرات بالینی و تشخیص

کرون یک بیماری مزمن، ایدیوپاتیک (علت ناشناخته)، التهابی و ترانس مورال (درگیری سراسری دیواره) دستگاه گوارش است؛ اگر چه این بیماری می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش را درگیر کند اما تمایل بیشتری به…
مطالعه این مطلب

سیروز کبدی؛ آسیب شناسی، طبقه بندی و درجه بندی، عوارض

سیروز کبدی در واقع نه به عنوان یک بیماری مستقل بلکه به عنوان یک تعریف بافت شناختی-آسیب شناختی (هیستوپاتولوژی) بـوده که در اثر بیماری ها و عوامل مختلفی میتواند ایجاد شود. سیروز کبدی دارای تظاهرات…
مطالعه این مطلب

ایلئوس و سایر اختلالات حرکتی روده؛ علت، تشخیص، درمان

ایلئوس و انسداد کاذب روده سندرمی بالینی است که در اثر نقص در حرکت روده ایجاد شده و با نشانه ها و علایم انسداد روده در غیاب هر ضایعه ای که موجب انسداد مکانیکی گردد مشخص می شود. ایلنوس یک علت عمده…
مطالعه این مطلب

انسداد روده باریک؛ انواع، فیزیوپاتولوژی، تظاهرات بالینی و تشخیص

انسداد روده باریک میتواند علل متفاوتی داشته باشد. مهم ترین علت آن، چسبندگی هایی است که پس از جراحی های قبلی ایجاد میشود. این بیماران معمولا با درد پیشرونده شکم مراجعه میکنند و شرح حالی از عدم دفع گاز…
مطالعه این مطلب

هموکروماتوز؛ علل، تظاهرات بالینی و پاتولوژیک، تشخیص و درمان

هموکروماتوز یک بیماری متابولیکی کبدی است که ناشی از جذب بیش از حد آهن و رسوب آن در بافت های مختلف بدن ایجاد میشود. آهن اغلب در اعضاء پارانشیمی مثل کبد و لوزالمعـده و نیز در قلـب، مفاصل و غدد درون ریز…
مطالعه این مطلب

بیماری ویلسون؛ مکانیسم ایجاد بیماری، نمای پاتولوژی و تشخیص

بیماری ویلسون یک بیماری متابولیسمی کبد است که منجر به کاهش دفع مس و در نتیجه تجمع آن در ارگان های مختلف بدن میشود. با این که بیماری های متابولیسم متعدد و ناشایع هستند اما بیماری ویلسون و هموکروماتوز…
مطالعه این مطلب

گاستریت مزمن؛ گاستریت ناشی از H.pylori و گاستریت خودایمن

گاستریت مزمن ( Chronic Gastritis ) به معنای التهاب مزمن معده بوده و یک بیماری شایع میباشد. گاستریت به شکل حاد هم میتواند بروز یابد که به طور جداگانه مورد بررسی قرار داده خواهد شد. در این مطلب انحصارا…
مطالعه این مطلب