بایگانی دسته بندی

هماتولوژی

لوسمی میلوئید مزمن (CML) – علل، پاتوفیزیولوژی، علائم، تشخیص و درمان

لوسمی میلوئید مزمن یا CML (Chronic myelogenous leukemia) یک اختلال سلول بنیادی هماتوپوئتیک کلونال است. این بیماری به علت محصول ژنی BCR-ABL1 (یک تیروزین کیناز فعال سرشتی) ایجاد می شود و از جابجایی…
مطالعه این مطلب

لوسمی میلوئیدی حاد (AML) : علل، علائم، تشخیص و درمان

لوسمی میلوئیدی حاد یا AML (Acute myeloid leukemia) یک بیماری نئوپلاستیک است که با انفیلتراسیون خون، مغز استخوان و دیگر بافت ها توسط سلول های غیر تمایز یافته کلونال و تکثیر شونده از سیستم خونساز مشخص…
مطالعه این مطلب

آنمی آپلاستیک – تعریف، علائم، تشخیص و درمان

آنمی آپلاستیک یکی از انواع کم خونی است که در نتیجه اختلال در مغز استخوان و کاهش سلول های خونی ایجاد میشود. در این مطلب از بیماری های خون در سایت سلامتانه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت. آنمی…
مطالعه این مطلب

MCH در آزمایش – بررسی جامع علل و علائم پایین و بالا بودن آن

MCH در آزمایش خون نمایش دهنده میانگین مقدار هموگلوبینی است که در گلبول های قرمز وجود دارد. این آزمایش جزئی از آزمایش CBC است و از سنجش آن برای بررسی کفایت گلبول های قرمز استفاده میشود. در این مطلب به…
مطالعه این مطلب

هموگلوبینوری حمله ای شبانه (PNH) – علائم، تشخیص، درمان

هموگلوبینوری حمله ای شبانه یا Paroxysmal nocturnal hemoglobinuria (PNH) یک آنمی همولیتیک اکتسابی مزمن می باشـد. این بیماری سابقاً سندرم مارشیفاوا میشلی نامیده می‌شد. یک بیماری خونی نادر و خطرناک است…
مطالعه این مطلب

هموکروماتوز؛ علل، تظاهرات بالینی و پاتولوژیک، تشخیص و درمان

هموکروماتوز یک بیماری متابولیکی کبدی است که ناشی از جذب بیش از حد آهن و رسوب آن در بافت های مختلف بدن ایجاد میشود. آهن اغلب در اعضاء پارانشیمی مثل کبد و لوزالمعـده و نیز در قلـب، مفاصل و غدد درون ریز…
مطالعه این مطلب

بیماری ویلسون؛ مکانیسم ایجاد بیماری، نمای پاتولوژی و تشخیص

بیماری ویلسون یک بیماری متابولیسمی کبد است که منجر به کاهش دفع مس و در نتیجه تجمع آن در ارگان های مختلف بدن میشود. با این که بیماری های متابولیسم متعدد و ناشایع هستند اما بیماری ویلسون و هموکروماتوز…
مطالعه این مطلب

لنفوم هوچکین؛ اتیولوژی، طبقه بندی، تظاهرات بالینی،درمان و پروگنوز

لنفوم هوچکین نوع و گروهی از نئوپلاسم ها میباشد که با داشتن سلول های غول آسا (جاینت سل) و توموری به نام سلول هـای ریـد ـ اشتنبرگ مشخص می گردند. لنفوم ها به طور کلی گروهی از نئوپلاسم ها هستند که همانطور…
مطالعه این مطلب

آمیلوئیدوز (amyloidosis)؛ فیزیوپاتولوژی، طبقه بندی و کلیات تشخیص

آمیلوئیدوز اصطلاحی است که برای بیماری های ناشی از رسوب خارج سلولی فیبریل های پروتئینی پلیمری نامحلول در بافت ها و اندام ها هستند. این بیماری ها در دسته ها و انواع مختلفی طبقه بندی میشوند. در این پست…
مطالعه این مطلب

بزرگی طحال یا اسپلنومگالی ؛ روش های ارزیابی و تشخیص های افتراقی

بزرگی طحال یا همان اسپلنومگالی میتواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. این دلایل میتواند از یک عفونت ساده تا بیماری های خودایمن متفاوت باشد. همچنین برخی سرطان ها میتوانند موجب اسپلنومگالی شوند. در این…
مطالعه این مطلب