بایگانی دسته بندی

علوم پایه

اسکلت سلولی ؛ بررسی ساختار، اجزا و وظایف

اسکلت سلولی ساختار های هستند که علاوه بر استحکام و نقش در ساختمان سلول در حرکت مواد و فعالیت های زیستی نیز نقش دارند. اسکلت سلولی از میکروتوبول ها، میکروفلامنت ها و فیلامنت های حد واسط ساخته شده اند.…
مطالعه این مطلب

غشای سلول ؛ بررسی ساختار پروتئین ها و ضمائم آن

غشای سلول به طور عمده از فسفولیپید ساخته شده است که در بین این مولکول های لیپیدی ساختار های گوناگونی وجود دارد که نقش گیرنده ، انتقال دهنده و... را برعهده دارند. ساختار غشای سلول غشای سلول از دو…
مطالعه این مطلب

بافت تخمدان از دوران جنینی تا تخمک گذاری و بارداری

بافت تخمدان (ovary) به طور اختصاصی برای ایجاد سلول های زایا و ساخت و ترشح هورمون های جنسی تمایز یافته است. در این مطلب از مطالب بافت شناسی سلامتانه بافت شناسی تخمدان انسان را مورد بررسی قرار خواهیم…
مطالعه این مطلب

بافت عروق خونی ؛ بررسی بافت شناسی سلول ها و انواع عروق خونی

بافت عروق خونی به گونه ای تمایز یافته است تا علاوه بر حفظ فشار خون و جریان پذیری خون امکان نقل و انتقال مواد از خون وجود داشته باشد. در ادامه با بافت شناسی رگ های خونی آشنا میشویم. بافت دیواره عروق…
مطالعه این مطلب

بافت کلیه ؛ بافت شناسی عروق، نفرون و سایر اجزای کلیه

بافت کلیه یکی از پیچیده‌ترین بافت های بدن انسان است چرا که کلیه وظایف بسیار مهمی بر عهده دارد. در این مطلب با بافت شناسی کلیه به طور کامل آشنا میشویم. با ما همراه باشید. اجزای بافت کلیه در برش…
مطالعه این مطلب

بافت غضروف ؛ بررسی غضروف شفاف، الاستیک و فیبری

بافت غضروف (Cartilage or Chondros) یکی از مهم ترین بافت ها در سیستم اسکلتی است که قابلیت انعطاف و حرکت را به مفاصل و استخوان ها میدهد. در این مطلب از مطالب بافت شناسی سلامتانه به بررسی بافت غضروف…
مطالعه این مطلب

بافت چربی ؛ بررسی بافت شناسی چربی سفید و چربی قهوه ای

بافت چربی در بدن دو نوع چربی سفید و چربی قهوه ای میباشد‌ که با وجود ساختار تقریبا مشابه هر کدام تفاوت هایی دارند. در ادامه این مطلب به بررسی جامع بافت شناسی چربی میپردازیم. بافت چربی سفید چربی سفید…
مطالعه این مطلب

بافت پوست ؛ بررسی بافت شناسی لایه ها و سلول های پوست

بافت پوست لایه لایه است و برای درک بافت شناسی پوست باید این لایه ها را به درستی شناخت. پوست بزرگترین عضو بدن است که با نام های integument و cutaneus (جلد) نیز شناخته می‌شود. در ادامه این مطلب از آرشیو…
مطالعه این مطلب

بافت همبند ؛ برسی سلول ها، ماتریکس خارج سلولی و انواع بافت همبند

بافت همبند یا بافت پیوندی یا connective، همانطور که از نامش برمی آید، وظیفه اتصال فیزیکی بافت های دیگر به هم و حمایت متابولیکی از آنها را به عهده دارد. پیشتر بافت پوششی را مورد بررسی قرار دادیم، در…
مطالعه این مطلب

بافت عصبی ؛ بررسی نورون ها، سلول های گلیال و سایر اجزای دستگاه عصبی

بافت عصبی به طور عمده از نورون ها و سلول های گلیال تشکیل شده است که سلول های اصلی این بافت می‌باشند. در کنار نورون ها سلول های گلیان یا پشتیبان وجود دارند که وظیفه حمایت و تغذیه بافت عصبی را بر عهده…
مطالعه این مطلب